Tempura Tarifi: Japonya’nın Çıtır Çıtır Kızartması

01-11-2024 16:13
Tempura Tarifi: Japonya’nın Çıtır Çıtır Kızartması

Tempura, Japonya’da hem sebze hem de deniz ürünlerinin un ve yumurta ile kaplanarak kızartılmasıyla yapılır. Yüzyıllardır Japonya’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan tempura, çıtır dokusu ve hafifliğiyle özel bir kızartmadır. Genellikle karides, tatlı patates, havuç gibi malzemeler tempura olarak yapılır.

Malzemeler:

  • 200 gr karides veya tercih ettiğiniz sebzeler
  • 1 su bardağı tempura unu
  • 1 su bardağı buzlu su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Hamurun Hazırlanması: Tempura unu ve buzlu suyu hızlıca karıştırın. Unun tamamen karışmasına gerek yok, hafif topaklı olması makbul.
  2. Kızartma: Karidesleri veya sebzeleri tempura hamuruna bulayın. Kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartın.
  3. Servis: Çıtır tempura parçalarını sıcak olarak servis edin.

Tempura unu ve karides gibi özel malzemeleri "Sushi Sepeti" internet mağazasından alarak otantik bir tempura hazırlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.