Som Tum: Baharatlı Papaya Salatası
01-11-2024
16:19
Som Tum, Tayland’ın sokak yemeklerinde sıkça rastlanan ve yerel halk tarafından sevilen bir salatadır. Bu yemek, taze yeşil papaya, sebzeler ve fıstıklarla hazırlanır. Genellikle pirinç veya ızgara etle birlikte sunulur. Som Tum, Tay mutfağının karakteristik özelliği olan acı, tatlı ve ekşi tatların mükemmel bir birleşimini sunar.
Malzemeler:
- 1 adet yeşil papaya
- 2 diş sarımsak
- 2-3 adet acı biber
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 50 gr kavrulmuş yer fıstığı
- 1 adet domates
- Taze fesleğen yaprakları
Yapılışı:
- Papayanın Hazırlanması: Yeşil papayayı soyun ve ince şeritler halinde kesin. Bir salata kasesine alın.
- Sosun Hazırlanması: Sarımsak ve acı biberleri dövün, ardından bal, soya sosu ve limon suyunu ekleyin. Karışımı iyice ezin.
- Birleştirme: Sosu papaya ile karıştırın, doğranmış domates ve yer fıstığını ekleyin. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Som Tum için gerekli malzemeleri "Sushi Sepeti" internet mağazasından alarak bu taze ve sağlıklı salatayı deneyebilirsiniz.