Mantarlı Ramen Noodle Tarif
15-02-2023
13:10
Mantarlı Ramen Erişte Tarifi :
Malzemeleri :
- 6 adet kestane mantarı, 120 gram, kalın dilimlenmiş
- 6 adet istiridye mantarı, 300 gram, kalın dilimlenmiş
- 6-7 dal taze soğan, ince kıyılmış
- 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
- 1 yemek kaşığı zencefil, ince kıyılmış
- 2 diş sarımsak
- 200 gram (g) ramen erişte
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 adet yumurta, 8 dakika haşlanmış
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 demet ıspanak
- 8 su bardağı su, sıcak
- 1 adet Et Suyu Bulyon
Mantarlı Ramen Nasıl Yapılır ?
- Bulyonunuzu sıcak suda eritin.
- Ayçiçek yağınızı tencerenizde ısıtın, mantarlarınızı ekleyip orta ateşte suyunu bırakıp çekene dek kavurun.
- Sarımsak ve zencefillerinizi ekleyin, renk almasına izin vermeden 1 dakika kavurun.
- Hazırladığınız bulyonlu suyunuzu üzerine ekleyin, altını kısın.
- Noodlelarınızı ekleyip, 5 dakika pişirin. İçerisine soya sosu ilave edin, karıştırın. Ispanaklarınızı ekleyip altını kapatın ve ocaktan alın.
- Kaselere porsiyonlayın, taze soğan ve haşlanmış yumurta ekleyerek servis edin.