Kung Pao Chicken (Kung Pao Tavuk) Nasıl Yapılır?

18-07-2024 14:03
Kung Pao Chicken (Kung Pao Tavuk) Nasıl Yapılır?

Kung Pao Chicken (Kung Pao Tavuk) Nasıl Yapılır?

Kung Pao Chicken Malzemeler:

  • 2 tavuk göğsü, küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 kırmızı biber, doğranmış
  • 1 yeşil biber, doğranmış
  • 3 diş sarımsak, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı zencefil, doğranmış
  • 1/4 su bardağı kavrulmuş yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Kung Pao Chicken Talimatlar:

  1. Marinasyon: Tavukları soya sosu ve mısır nişastası ile karıştırın ve 15 dakika marine edin.
  2. Pişirme: Tavayı ısıtın ve yağı ekleyin. Tavukları ekleyin ve altın rengi olana kadar pişirin, ardından tavadan çıkarın.
  3. Sebzeler: Aynı tavada biber, sarımsak ve zencefili ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.
  4. Sos: Pirinç sirkesi, şeker ve suyu karıştırın. Tavaya ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  5. Final: Tavukları ve yer fıstığını ekleyin, karıştırarak 2 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.