Kung Pao Chicken (Kung Pao Tavuk) Nasıl Yapılır?
18-07-2024
14:03
Kung Pao Chicken (Kung Pao Tavuk) Nasıl Yapılır?
Kung Pao Chicken Malzemeler:
- 2 tavuk göğsü, küp doğranmış
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 1 kırmızı biber, doğranmış
- 1 yeşil biber, doğranmış
- 3 diş sarımsak, doğranmış
- 1 yemek kaşığı zencefil, doğranmış
- 1/4 su bardağı kavrulmuş yer fıstığı
- 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı su
Kung Pao Chicken Talimatlar:
- Marinasyon: Tavukları soya sosu ve mısır nişastası ile karıştırın ve 15 dakika marine edin.
- Pişirme: Tavayı ısıtın ve yağı ekleyin. Tavukları ekleyin ve altın rengi olana kadar pişirin, ardından tavadan çıkarın.
- Sebzeler: Aynı tavada biber, sarımsak ve zencefili ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.
- Sos: Pirinç sirkesi, şeker ve suyu karıştırın. Tavaya ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Final: Tavukları ve yer fıstığını ekleyin, karıştırarak 2 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.