Çin Usulü Kızarmış Kısır (Chao Mian)

19-08-2024 09:55
Çin Usulü Kızarmış Kısır (Chao Mian)

Malzemeler:

  • 250 gram kısır (ya da ince kesilmiş erişte)
  • 1 adet havuç (julienne doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı oysta sosu (isteğe bağlı, bulunmuyorsa soya sosu ile de yapabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta (çırpılmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı:

  1. Hazırlık:

    • Kısırı veya erişteyi paketin üzerinde belirtilen talimatlara göre haşlayın ve süzün.
    • Sebzeleri hazırlayın: havuç, kırmızı ve yeşil biberi ince ince doğrayın.
  2. Pişirme:

    • Wok veya geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.
    • Ezilmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyin ve aromalarını salana kadar kavurun.
    • Doğranmış sebzeleri ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar soteleyin.
    • Haşlanmış kısırı veya erişteyi ekleyin ve karıştırın.
    • Çırpılmış yumurtayı ekleyin ve karıştırarak pişirin.
    • Soya sosu, oysta sosu (veya ekstra soya sosu) ve şekeri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
    • Tüm malzemeler iyice karışana kadar pişirin ve ocaktan alın.
  3. Servis:

    • Sıcak olarak servis edin. Yanında turşu veya kızarmış soğan ile sunabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.