Çin Usulü Kızarmış Kısır (Chao Mian)
19-08-2024
09:55
Malzemeler:
- 250 gram kısır (ya da ince kesilmiş erişte)
- 1 adet havuç (julienne doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı oysta sosu (isteğe bağlı, bulunmuyorsa soya sosu ile de yapabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (çırpılmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
-
Hazırlık:
- Kısırı veya erişteyi paketin üzerinde belirtilen talimatlara göre haşlayın ve süzün.
- Sebzeleri hazırlayın: havuç, kırmızı ve yeşil biberi ince ince doğrayın.
-
Pişirme:
- Wok veya geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.
- Ezilmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyin ve aromalarını salana kadar kavurun.
- Doğranmış sebzeleri ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar soteleyin.
- Haşlanmış kısırı veya erişteyi ekleyin ve karıştırın.
- Çırpılmış yumurtayı ekleyin ve karıştırarak pişirin.
- Soya sosu, oysta sosu (veya ekstra soya sosu) ve şekeri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Tüm malzemeler iyice karışana kadar pişirin ve ocaktan alın.
-
Servis:
- Sıcak olarak servis edin. Yanında turşu veya kızarmış soğan ile sunabilirsiniz.